dining table solid wood century traditional furniture
Τα μασίφ ξύλινα έπιπλα δεν χάνουν ποτέ το ενδιαφέρον τους. Ο λόγος είναι απλός. Έχουν τέτοιο βάθος στο διακοσμητικό ύφος, την κατασκευαστική λεπτομέρεια και την ποιότητα τους που δεν μπορείς να το βρεις σε άλλα είδη οικιακού εξοπλισμού.

Ειδικότερα τα έπιπλα από μασίφ κορμό δέντρου (κυρίως ωραιότατα τραπέζια τραπεζαρίας και σαλονιού και σκαμπό) με τα οποία θα ασχοληθούμε σήμερα, στα οποία έχει (σοφά) διατηρηθεί το φυσικό ακανόνιστο σχήμα, λάμπουν μες στην απλότητα και την οργανική ομορφιά τους, με μόνο όση επεξεργασία είναι απολύτως απαραίτητη, και αποτελούν σταθερή αξία στο χρηματιστήριο της διακόσμησης. Κι όχι μόνο για την αντοχή τους, η οποία είναι αυτονόητη.


Για αρχή, έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι μοναδικά. Όπως στη φύση δε μπορείς να βρεις δύο ίδια δέντρα, έτσι δε μπορείς να βρεις και δύο ολόιδια τραπέζια. Επίσης, ξέρεις ότι αγοράζοντας ένα τέτοιο κομμάτι, προσθέτεις στην τραπεζαρία σου ένα έπιπλο που κυριολεκτικά θα αντέξει στα πάντα και για πάντα. Που δεν είναι το βιομηχανοποιημένο αντίγραφο που θα δεις σε τόσα άλλα σπίτια. Από αυτή την έννοια έχεις κάνει επένδυση. Kαι σε οικονομικό επίπεδο,έχοντας προσθέσει στην οικοσκευή σου κάτι που μπορεί να σε συντροφέψει μέχρι τα γεράματα, αλλά και σε επίπεδο στυλ.

Κι αν η λέξη κλειδί μέχρι στιγμής ήταν η διαχρονικότητα, η σύγχρονη διακοσμητική τάση αποδεικνύει ότι τέτοια έπιπλα χρησιμοποιούνται με άνεση για να δημιουργηθεί το πιο σύγχρονο και μοντέρνο αποτέλεσμα, ως στοιχεία mix-n-match. 
 
Το mix-n-match στυλ, όπου παίζουμε με τους συνδυασμούς, κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στη σύγχρονη διακόσμηση. Οι λόγοι είναι πολλοί: μας επιτρέπει να συνδυάζουμε κομμάτια που αγαπάμε αλλά ανήκουν σε διαφορετικές διακοσμητικές σχολές, μας επιτρέπει να συνδυάζουμε αντικείμενα που αποκτήσαμε οι ίδιοι με αντικείμενα που κληρονομήσαμε. Κάνει το χώρο μας πιο ενδιαφέροντα και μοναδικό, μας επιτρέπει να προβάλλουμε καλύτερα το ταμπεραμέντο και την αισθητική μας. Αν το mix-n-match γίνει με προσοχή, το αποτέλεσμα είναι πιο αρμονικό και δεμένο από οποιαδήποτε άλλη ασφαλή επιλογή.

Όσο ασυνήθιστοι κι αν φαίνονται κάποιοι συνδυασμοί, οι σχεδιαστές σήμερα δημιουργούν απίστευτες λύσεις συνδυάζοντας αντικείμενα που με την πρώτη ματιά φαίνονται απλά παράταιρα. Προϊόντα όπως αυτά που μαζέψαμε από το διαδίκτυο μπορεί να δίνουν με την πρώτη ματιά μια ρουστίκ αίσθηση. Σε μια δεύτερη ανάγνωση όμως χρησιμοποιούνται ως προσθήκες σε ένα σύγχρονο δωμάτιο και μάλιστα καταφέρνουν να πρωταγωνιστήσουν ως δομικά στοιχεία ενός μοντέρνου χώρου. Αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, πρωτότυπο, δημιουργικό και σύγχρονο.

Κάτι που αποδεικνύεται για παράδειγμα περίτρανα ο David Stine όταν συνδυάζει μασίφ έπιπλα από κορμούς ξύλων σε υπερσύγχρονα σπίτια:
Μαζέψαμε λοιπόν 12 + 1 πανέμορφα έπιπλα από μασίφ κορμούς ξύλων:

Solid Walnut Table Wood Furniture by IL Pezzo Mancante

Luca Costantini
Hudson
SQUARES BASE
ROSE CONSOLE
Woodland Creek
Henk and Roderick Vos for Linteloo
David Stine

Σας προτείνω ακόμα:
Τραπέζι Τραπεζαρίας από Μασίφ Κορμό Δέντρου J-130140 Τραπέζι Σαλονιού από Μασίφ Κορμό Δέντρου σε Ακανόνιστο Σχήμα J-130314
Ξύλινο Σκαμπό Κύβος από Μασίφ Κορμό Δέντρου J-130673 Τραπέζι Σαλονιού από Μασίφ Κορμό Δέντρου J-130317

Ετικέτες , , ,